12 June 2010

Nak Tahu Seberat Mane Blog / Website Anda


salammmmm....hmm...(dengan tiba2 nya)
MySpace
kebommmmm....
Dalam kita buat blog/website ni.kita kena amik tahu jugak pasal speed nii...
sebab dengan speed ni jugak kita bole menarik peminat untuk masok ke blog/website kita...
kalow blog/website kita BENGAP...
MySpace
myb,skali je orang akan masok blog kita, n teros INSAFFFFF...
BLACKLIST tros blog/website kita...

low ader la orang cakap macam ni...
agak2,kita bole buat ape?
"Bengap Giler Blog/Website Budak ni...TOBATTT Aku Xnk Masok Lagi..."
MySpace
low sorang xpew,takot ramai je...kikiki...

Ni alat untuk mengukur berapa besar ukuran (size) blog/website dan seberapa cepat loadingnya...
Untuk menggunakan alat dibawah ini kamu hanya perlu memasukkan URL blog yang ingin di cek....
Kemudian hasilnya akan terus keluar.Hasil yang ditampilkan yaitu : Size, Load Time dan Avarege Speed per KB. Yang perlu diperhatikan adalah "Size", karena "Load Time" dan "Avarege Speed per KB" hasilnya akan selalu berubah.saiz blog biase punya tidak melebihi 100 KB.
Blog anda bagaimana?(yang aku punya 140 KB lebih je,xda papew un)
MySpace

Untuk kurangkan saiz blog anda,anda pelulah mengurangkan/kecilkn gambar dalam post,buang jam,klendar dan macam2 lg la yg berkaitan..ngeh3..


result dia kuar bawah kotak tmpat check uh...
TENGOK BAIK2...
GELAP SIKIT,KIKIKIKI...sory....




































DomainEnter each address on a new line (Maximum 10 URL)


 


(eg. budak365.blogspot.com)

 
 




 



Powered by BUDAK365


22 Suntikkan Semangat:

CheQ PP JoY said...

xbleh cek pon?

Rainbow said...

hahahaha...kejap..tengah tukar kod...

Rainbow said...

ok dahhhh....slamat mencobaa.....

Aisya said...

alaaa..berat2 baru best..kesabaran tu sbhagian drpd iman..hahak :P :P :P :P koya la amat..muahahaha

hani said...

ringat lagi la..thank u..

CheQ PP JoY said...

199.77kb..kire okla kn? fy nk wat entry psl "Nak Tahu Seberat Mane Blog / Website Anda"..nnt fy link kn balik kt blog ni..bleh x?

Fær.han/Unown F/Gyan said...

Eh? Unit kiraan dier dalam KB (kilobyte) atau MB (megabyte) seperti dalam ulasan kamu kat atas tuh?

Rainbow said...

Aisyaaa~~> IMAN eh??errr...xleh lawan org ebatt...
Hani ~~> boleh masok sokmo r ringan gak
(bunyi budu doh)
CheQ PP~~> errr...brat gak uhh...kikikiki...
naseb baik internet laju,low x,
makin berat daa~
faerhan~~> KB (kilobyte) xpasam tadi...thanx tgur.

Rainbow said...

CheQ PP JoY ~~> boleh aje dong...:p

nur_cahaya said...

saya baru 80 lebih...
so kire kecik jerk lagi...
ahahahaha

CheQ PP JoY said...

oo..berat ye..ala..ni y xbest ni..thnx..da wat post da pon..=]

Rainbow said...

nur ~~> wowww!!! 80 je?ader mende la dlm blog uh...kikiki...ok r uh "laju".hihi..org pnya 111Kb je...:(
CheQ PP ~~>yup bole tahan la,tp low org pkai internet slow,boleh uji keimanan la...hihihi..Thanx bnyak3..wat post.

Nur Hayaty said...

cam ne nak check,tak ada pun..huhu

Nur Hayaty said...

da jumpa...sowi..tak pasan tadi..=]

Rainbow said...

hakhakhakhak....ramai dh macm uh...xpew...kikikiki...

Nur Hidayah Yahya said...

hahahaha...93.04...hebat kan?setelah buang macam2..hahaha....malas dah nak semak2 banyak2 benda.tiba2 nak buat blog nampak suci.ececeh...

Rainbow said...

errr....hebat ke??hebat kot..hahahahahhaha...
orang ase blog dlu la lagi lawooo....
sob..sob...sob...:(
nmpak suci mende nye mcm uh...?biase je..kikiki~

~Blabberina~ said...

hoho..masuk je iwebtool klu nak check mcm2 selain load speed. semlm pun ade entry psl ni =)

Budak365 said...

yupyupyup...

Amanina said...
This comment has been removed by the author.
MUHAMAD ADI said...

www.bukudigitalbiz.com -8.6 KB -1.78 -seconds 0.21 seconds

maksudnya ape ya? Bagus ke tak bagus.

Suzumushinishiki Somenomaitsukshiro Sode No Shirayoshi said...

http://suzumushinishiki.blogspot.com/ 152.27 KB 0.16 second....kjap je..hehe

Post a Comment